Fitnes - powerlifting forum Seznam forumov Fitnes - powerlifting forum
fitnes, prehrana, treningi
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




REPORTAŽA IZ DRŽAVNEGA PRVENSTVA 2010

 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Fitnes - powerlifting forum Seznam forumov -> Prireditve, obvestila, tekmovanja (IPF)
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mitch
Administrator foruma


Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27
Prispevkov: 2136
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: 18 Apr 2010 21:46    Naslov sporočila: REPORTAŽA IZ DRŽAVNEGA PRVENSTVA 2010 Odgovori s citatom

REPORTAŽA IZ DRŽAVNEGA PRVENSTVA 2010

Po šest letnem zaporednem organiziranju tekmovanj, katerih je bil glavni krivec Športno društvo Triatlon moči iz Vrtojbe se je tokrat za izvedbo odločila ekipa Fitnes centra Fit&Fun iz Novega Mesta, na čelu z glavnim organizatorjem Iztokom Mavsarjem.

V soboto 17.aprila je v osnovni šoli v Vavti vasi potekalo je 15. državno prvenstvo v TRIATLONU MOČI in 10. državno prvenstvo v TEZNU LEŽE.

Gledalcev je bilo okrog sto. Zaradi rekordnega števila prijavljenih tekmovalcev (39) se je tekma pričela že ob 10 uri. Tekmovanje je potekalo zelo hitro in z manjšimi zapleti trajalo do 18 ure. Zaradi želje po hitrejši objavi rezultatov in podelitvi nagrad se je diplome pisalo že med samim tekmovanjem. Podelitev se je pričela po 15 minutnem premoru.
Za vsakega tekmovalca je glavni sponzor Maxximum podelil vrečko s športno prehrano ter raznimi izdelki. Prvi trije v kategorijah, katerih jih je določil organizator pa so prejeli pokal.

Padlo je 30 državnih rekordov.

Na tekmovanju je najbolj izstopal Peter Mihovec iz kluba Kg Underground.
Postal je absolutni zmagovalec v triatlonu in teznu leže. Postavil je tudi 4 državne rekorde: počep 325kg, vleka od tal 330kg in triatlon 855kg (Wilkins točke:506,1; kar je tudi absolutni rekord) v kategoriji do 110 kg.


Zaradi veliko neveljavnih dvigov in diskvalifikacij favoritov je
z drugim mestom v triatlonu je presenetil Primož Kadunc iz domačega fitnes centa Fit&Fun Novo Mesto z rezultatom 670kg
(Wilkins točke: 409,2). Primož je osvojil tudi peto mesto v teznu leže med člani (170kg; wilkins točke: 103,8 ).

Tretje mesto v triatlonu je pripadlo malo poškodovanemu Gregorju Jankoviču iz športnega društva Atila iz Kranja z rezultatom 700kg
(Wilkins točke: 391,7). Gregor je osvojil tudi tretje mesto v teznu leže z najvišji dvigom 205kg (Wilkins točke: 114,7). Poiskusil je tudi 2 popravit lastni absolutni rekord z dvigi 260kg in 265kg a žal mu meje 257,5kg ni uspelo premagat.

Drugo mesto v teznu leže je pripadlo Renatu Goričancu, ki že več let dokazuje prevlado v kategorijah do 75 in 82,5kg.
Renato je s telesno težo 78,6kg dvignil ogromnih 170kg. S takim rezultatom se lahko tudi enakovredno bojuje v evropskem merilu. Vsa leta tekmuje tudi brez dresa.


Uroš Sodec iz fitnes kluba Florida je veljal za največjega favorita za zmago v tezno leže in borbo za prvo mesto v triatlonu z Mihovcem. Žal mu pri teznu leže ni uspelo dvignit pri nobenem poiskusu (teže: 230kg, 245kg in 245kg) in tako ostal brez rezultata. Vseeno pa mu je uspelo popravit državni rekord v počepu v kategoriji do 100kg s počepom 315kg.

V kategoriji veterani 40 do 49 let + 365 dni sta Iztok Mavsar iz fitnes centra Fit&Fun Novo Mesto (kategorija do 110kg) in Branko Suzić iz Športnega društva Triatlon moči, Vrtojba (kategorija do 100kg) oba postavila rekord v teznu leže v kategorijah. Iztok je zmogel 180kg, Branko pa 167,5kg.

Kategorija junior do 23 leta + 365 dni je bila najštevilčnejša na tekmi.
V triatlonu je tekmovalo pet tekmovalcev, v teznu leže pa enajst fantov.
V triatlonu je bil najmočnejši David Kuhar iz Pro fitnesa – Peak
(triatlon: 535kg, Wilkins točke: 349,9 ), v teznu leže pa Primož Strmšek iz fitnes kluba Florida (tezno leže: 170kg, Wilkins točke: 102,2 ).

V kategoriji junior do 19 leta + 365 dni je tekmovalo pet tekmovalcev.
Tako v triatlonu, kot v teznu leže je bil najmočnejši Nikola Grbič iz VO2.

V ženski kategoriji je bila najbolje pripravljena domačinka Teja Martinovič iz fitnes centra Fit&Fun Novo mesto in tako pobrala lovoriki v obeh disciplinah.

Čeprav je bilo ogromno rekordov v junior kategorijah in pri ženskah lahko omenim, da so bili narejeni skoraj vsi kot posledica ker v določenih kategorijah še nikoli noben ni tekmoval. Nekateri rezultati niso bili nič posebnega in bi zmogel tudi kak povprečnež iz fitnesa.

Vse tekmovalke in tekmovalci zaslužijo pohvalo za vloženi trud in sam nastop za to tekmovanje, ki je namreč izredno zahtevno, tako fizično kot psihično. Čestitke vsem skupaj!

Pri organizaciji bi se zelo zahvalil domačemu klubu in Gašperju Gromu z ekipo, ki je uspel poročat potek tekmovanja kar se da hitro na maxximum forumu.


Predsednik Športna društva Triatlon moči,

Mitja Humar
_________________
Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/



E-mail: triatlon.moci@gmail.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Fitnes - powerlifting forum Seznam forumov -> Prireditve, obvestila, tekmovanja (IPF) Časovni pas GMT
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.