|
Fitnes - powerlifting forum fitnes, prehrana, treningi
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PumP
Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 01 Nov 2008 18:25 Naslov sporočila: Pridobivanje.MM.brez.dodatkov |
|
|
Lp
Zanima.me.ce.je.mozno.kvalitetno.pridobivati.misicno.maso.brez.prehranbenih dodatkov.
Hvala.za.odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 01 Nov 2008 18:49 Naslov sporočila: Re: Pridobivanje.MM.brez.dodatkov |
|
|
PumP je napisal/a: |
Lp
Zanima.me.ce.je.mozno.kvalitetno.pridobivati.misicno.maso.brez.prehranbenih dodatkov.
Hvala.za.odgovor. |
vsekakor je možno...vprašanje pa je, kolk je smiselno to počet ker te pride velik dražje...če pomislim na beljakovine
lahko primerjaš kolk dobiš:
v 1kg piščanca beljakovin dobiš 200g B (cena cca. 7€)
za 100g B bi pršlo 3,5€
ali v npr. enih 80% beljakovinskih dodatkih recimo 2,3kg dobiš 1840g B (800g B/ kg)...cena pa cca. 40 -50€
za 100g B bi pršlo 2,2 - 2,7€ _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
PumP
Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 01 Nov 2008 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
ahaa.hvala.za.tako.izcrpan.odgovor.
No.to.me.zanima.ker.bom.z.dodatki.pricel.sele.cez.2.meseca....do.takrat.pa.bom.vadil.brez.dodatkov(bolje.to.kot.nic.pomoje. )
Kaj.pa.pravite.glede.jedilnika.?.
-----------------------------------------------------------------------------------
Velikost:180cm
Teza:75kg
6.30. 6.jajc , 100g.kosmicev
9.00. 150g tune oz.druge.manj.mastne.ribe + 2zlici.olivnega.olja + 50.g.polnozrnatega.kruha
13.00. 200g.mesa... 100g.riza....+zelenjava+vitamini.v.tableti
15.00. 30min.pred.treningom...100g.skute+1banana
15.30. TRENING
16.40. (20min.po.treningu)...150g.skute+1banana+100g.belega.kruha
18.40. 100g.ovsenih....150g.tune+zelenjava
21.00. 200g Skute+zelenjava
VIRI.OH
50g.POLNOZRNATEGA.KRUHA
270g.OVSENIH.KOSMICEV
100g.RIZA
2 banani
VIRI.BELJAKOVIN
200g/mesa
450g/skute
300g/tune
6jajc
MASCOBE
4.rumenjaki...oljco olje iz.rib ter po zlici......kasneje.omega.3
------------------------------------------------------------------------------------
naj.se.enkrat.povdarim...tako.se.bom.prehranjeval.prve.2.meseca....potem.dobim.vse.potrebne.dodatke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 02 Nov 2008 07:30 Naslov sporočila: |
|
|
Iz razbranega jedilnika vidim da boš imel dnevni kalorični vnos okoli 3000kcal.
Jaz bi rajši razporedil na več obrokov kot jih imaš...ker ti bo bolje delal metabolizem in tudi manj te bo zalivalo.
Prvi obrok se mi zdi zelo obilen (cca. 700kcal)...raje bi ga zmanjšal, tako kot obrok ob 13 uri in bi rajši za ta odbitek naredil obrok ob 11 uri...ker imaš že itak 4 ure pavze med 9 in 13 uro...
Belega kruha se bi izogibal..rajši črni ali polnozrnati
po treningu bi raje vzel več skute in brez kruha
zadnji obrok bi skuto zamenjal z mesom (cca. 200g) in dodal še maščobe
Med obroki bi dodajal maščobe (poleg ol.olja, še mandlje, oreščke, laneno oljle, laneno seme,...)....rajši zmanjšam ov.kosmiče _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
PumP
Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 02 Nov 2008 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Bolje??..
6.30. 4.jajca , 65g.kosmicev + 2.zlici.oljcnega.
9.00. 200g Skute + banana
11.00. 70g polnozrnatega kruha+ 80g tune
13.00. 150g.mesa... 65g.riza....+zelenjava+vitamini.v.tableti + 2.zlici.oljcnega.olja
15.00. 30min.pred.treningom...100g.skute+1banana
15.30. TRENING
16.40. (20min.po.treningu)...150g.skute+1banana+ 80g.belega.kruha(nadomestek.malti)
18.40. 100g.ovsenih....150g.tune+zelenjava
21.00. 80g tune +80g.fizola+zelenjava |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 02 Nov 2008 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
malo boljše je ja...čeprav nisem pristaš jaz kruha..
po treningu bi bel kruh odstranil...bi raje vzel cca. 250g skute
in imel naslednji obrok čez cca. 1 určko kjer raje kak rjav (basmati) riž in meso pojedel..
za zadnji pa pol 150g tune + zelenjavo in ol.olje (če greš na tuno bazirat)..lahko pa zamenjaš z kako drugo ribo ali mesom _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
PumP
Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 02 Nov 2008 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ok.sem.spremenil...jutri.zacnem.s.tem.jedilnikom...cez.cas.pa.bom.videl.kako.se.bo.obnesel...in.ga.prilagajal.potrebam...
6.30. 4.jajca , 65g.kosmicev + 2.zlici.oljcnega.
9.00. 200g Skute + banana
11.00. 70g polnozrnatega kruha+ 80g tune
13.00. 150g.mesa... 65g.riza....+zelenjava+vitamini.v.tableti + 2.zlici.oljcnega.olja
15.00. 30min.pred.treningom...100g.skute+1banana
15.30. TRENING
16.40. (20min.po.treningu)...200g.skute+1banana
18.00. 100g.rjavi.riz+150g purana
21.00. 150g tune + zelenjava in ol.olje
Se.enkrat.naljlepsa.hvala.za.nesebicno.pomoc. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Maya
Pridružen/-a: 03.11. 2008, 11:59 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: 04 Nov 2008 06:24 Naslov sporočila: |
|
|
8 krat na dan se hraniš?! a ni priporočljivo max.5 obrokov na dan? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Maya
Pridružen/-a: 03.11. 2008, 11:59 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: 04 Nov 2008 06:27 Naslov sporočila: |
|
|
še nekaj me zanima, kako je najbolje oz.na kakšen način se pripravijo jajca (surova, vmešana,mehko kuhana,trdo kuhana...al je čisto vseeno?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 04 Nov 2008 07:50 Naslov sporočila: |
|
|
Maya je napisal/a: |
8 krat na dan se hraniš?! a ni priporočljivo max.5 obrokov na dan? |
čimvečkrat čim bolje...tudii v nekih raziskavah so pokazali da če se hraniš večkrat na dan in daljše časa da vnašaš hranila da bolje hujšaš..
min. 5-6 obrokov na dan je priporočljivo... drugače če imaš manj obrokov ti dela telo zalogo za hude čase in metabolizem se ti upočasni kar pa ni zaželjeno..
tudi če bi pojedela manj kot pa če poješ v večih obrokih in večjo količino kcal bi se ti bolj kopičila podkožna maščoba _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 04 Nov 2008 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
Maya je napisal/a: |
še nekaj me zanima, kako je najbolje oz.na kakšen način se pripravijo jajca (surova, vmešana,mehko kuhana,trdo kuhana...al je čisto vseeno?
LP |
Najbolje kuhana jajca, koliko mehka ali trda pa po želji. Tudi bolje kot ocvrta ker zgubimo najmanj sestavin jajca pri izdelavi obroka.
Surova pa nikakor ne pit da ne dobiš slučajno salmonele. _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
PumP
Pridružen/-a: 01.11. 2008, 13:58 Prispevkov: 30 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 09 Nov 2008 04:56 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima.me.ce.v.mojem.primeru.zjutraj.pojem.4.cela.jajca(z.rumenjaki....ali.kako.drugace.)? _________________ Get big or die trying. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mitch Administrator foruma
Pridružen/-a: 11.09. 2008, 06:27 Prispevkov: 2136 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: 09 Nov 2008 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
Mišljena so cela jajca.
Namreč iz jajc dobimo zelo kvalitetne beljakovine (tudi vitamine in minerale).
Zajtrk je tudi najbolj pomemben obrok.
Niso zastojn navade na kmetiji, da predno gredo na opravila pojejo najprej en kvaliteten obrok tako, da imajo potrebno energijo za delo.
Še nekaj koristnih nasvetov o jajcih:
Raziskave kažejo, da zajtrk, ki vsebuje jajca vpliva na daljše življenje.
Maščobe iz jajc nam lahko zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni(rumenjaki vsebujejo tudi snovi ki znižujejo holesterol).
Raziskave so tudi spremenile mnenje glede koliko jajc je dovoljeno na teden zaužiti in tako, da ni več omembno vredno koliko jih lahko zaužijemo.
Jajca imajo tudi koristne lastnosti pri izboljšanju spomina, zmanjšuje očesne bolezni,..
Nasičene maščobe iz jajc vsebujejo tudi koristni holesterol, ki nam pomaga tvorit testosteron.
Sestavine za na eno veliko jajce
Kalorije 75
Skupaj maščob 5 g
Nasičene maščobe 1,5 g
Holesterol 211.5 mg
Beljakovine 6.3 g
Vitamin A 243 IU
Vitamin D 17 IU
Vitamin E 0.75 mg
Vitamin B12 0,6 mcg
Vitamin B6 0,07 mg
Folat 24 mcg
Tiamin 0,031 mg
Riboflavin 0,24 mg
Fosfor 95 mg
Cink 0,55 mg
Železo 0,91 mg
Holin 125 mg
Lizozim in konalbumin 165 mcg
Kako se jajce okuži z bakterijo Salmonela?
Bakterija Salmonela se nahaja v črevesju živali in človeka. Na jajcu jo lahko najdemo na zunanji strani jajčne lupine, kakor tudi v jajcu samem. Bakterija lahko vdre (predre) skozi lupino, če ima zato ustrezne pogoje (temperaturo in vlago, porozno ali poškodovano lupino). Zaradi večje poroznosti so za to nekoliko bolj dovzetna račja in gosja jajca.
Rumenjak predstavlja idealno okolje za rast in razmnoževanje mikroorganizmov zaradi ugodnega pH, medtem ko beljak vsebuje snovi, ki preprečujejo razvoj mikroorganizmov (lizozim in konalbumin) .
Kako pravilno hranimo jajca?
Jajca hranimo v originalnih kartonskih škatlah v hladilniku, na temperaturi in do roka uporabe kot je označen na označbi. Hranimo jih ločeno od ostalih živil. Izogibajmo se naglih temperaturnih sprememb pri shranjevanju jajc, ker to povzroča rosenje le-teh. V takšnih pogojih pa mikroorganizmi iz zunanje strani lupine lažje prehajajo v notranjost jajc.
Ubita jajca je treba porabiti takoj. Nikakor jih ne smemo shranjevati na sobni temperaturi. Tudi razni jajčni pripravki (masa za palačinke, biskvitna masa…) so občutljiva živila in jih je treba do končne obdelave shranjevati v hladilniku.
Kaj vemo o ustrezni temperaturi in času toplotne obdelave jajc?
Z vsakim jajcem moramo ravnati tako, kot, da je okuženo. Strjevanje beljaka poteka na temperaturi med 62 in 65 °C, strjevanje rumenjaka pa med 65 in 70 °C .
Za jajčne jedi se priporoča toplotna obdelava, ki doseže 70 °C v središču živila in v nekaj sekundah uniči škodljive mikroorganizme- bakterije in viruse. Tradicionalni načini obdelave jajc kot so mehko kuhano jajce in rahlo skrknjeno jajce, oz. kakršenkoli način obdelave jajc, pri katerem ostane rumenjak povsem ali samo delno tekoč, so se izkazali za tvegane.
Zakaj so trdo kuhana jajca manj obstojna kot surova?
Pri kuhanju jajc uničimo zaščitni ovoj na površini lupine, tako, da skozi pore v le-tej mikroorganizmi z lahkoto prehajajo v notranjost jajc, oz. ga okužijo. Zato je potrebno tako obdelana jajca najkasneje v dveh urah shraniti v hladilnik in porabiti v roku enega tedna.
To pravilo velja tudi za obarvana - velikonočna jajca. Poleg tega je treba paziti, da so le-ta bila obarvana z barvo, namenjeno za živila.
Ali smemo uživati surova jajca?
Surovih jajc, kakor tudi živil, ki vsebujejo surova jajca (kot npr. doma izdelana majoneza,sladoled…), nikakor ne bi smeli uživati, kajti s tem bi zelo tvegali, da se okužimo. Razen tega pa vsebuje surov jajčni beljak veliko avidina, ki zavira prebavo beljakovin in odteguje telesu zelo pomembni biotin, ki je pomemben za gradnjo kože, las in nohtov ter za kopičenje energijskih zalog v jetrih in mišičju, kakor tudi za sproščanje le-te. _________________ Spletna stran:
http://mitjahumar.synthasite.com/
E-mail: triatlon.moci@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|